Grattis Italien! Och grattis Vega, vinnare av Globala ligan och ny europamästare på ATG EM-Challenge!

×

Frågor & Svar

Övergripande

Vad är ATG EM-Challenge?

ATG EM-Challenge är ett spel där du tävlar mot dina vänner genom att tippa resultatet i varje match i en turnering. Öka spänningen – gå med nu!

Vem står bakom ATG EM-Challenge?

ATG EM-Challenge är en kampanjsajt framtagen till ATG inför EM 2020/2021 och drivs av Copabet på Copabets plattform.

När du registrerar dig, godkänner du Copabets användarvillkor för ATG EM-Challenge.

Den persondata du delar med dig sparas hos Copabet AB och delas inte med ATG.

Varför måste jag vara 18 år för att spela?

ATG riktar sig till personer över 18 år.

Kan jag logga in på sidan med mitt ATG-konto?

Nej, det här är inte kopplat till atg.se och därför behövs ett nytt konto för EM-Challenge.

Hur fungerar det?

1. Skapa ett Scorecard
2. Skapa eller gå med i en grupp
3. Bjud in dina vänner!

Är detta en spel-/betting-sida?

Nej det är inte en bettingsida även om det är ATG som anordnar den. Den här sidan är bara till för att det ska vara kul att spela med kompisar.

Varför ska jag gå med?

EM blir ännu roligare och det gör varje match än mer spännande! Möjligheten att besegra dina vänner under tiden som turneringen pågår är som grädden på moset.

Vad tävlar jag med?

Ditt Scorecard. Skapa ditt Scorecard för att sedan tävla mot vänner i olika grupper. ATG EM-Challenge är ett spel där du och dina vänner kan se vem av er som är bäst på att tippa.

Scorecard

Vad är ett Scorecard?

Ett Scorecard är det som du tävlar mot dina vänner med. Det innehåller din förutsägelse för varje match – från gruppspelet till slutspelet, hela vägen fram till vinnaren. Du måste färdigställa ditt Scorecard innan turneringen börjar.

Hur skapar jag ett Scorecard?

Först måste du registrera dig på sidan. Detta gör du genom e-mail. Därefter kan du skapa ditt Scorecard. Det är enkelt: klicka på flaggan eller namnet på det lag som du tror kommer vinna varje match. Om du tror på oavgjort resultat; klicka på krysset (mellan flaggorna).

Tippar jag specifika matchresultat?

Nej. I ATG EM-Challenge förutspår du slutresultatet i varje match, dvs om det är en hemmaseger, oavgjort eller bortaseger. Du tippar inte specifika resultat såsom mål, målgörare, straffläggning, etc.

Kan jag ändra mitt Scorecard?

Ja, du kan ändra i ditt Scorecard så många gånger du vill fram till två timmar innan turneringen börjar. Kom ihåg att spara ditt Scorecard innan dess!

Kan någon annan än jag se mitt Scorecard?

Innan turneringen börjar kan ingen annan än du se ditt Scorecard. När turneringen startar är det korten på bordet som gäller! Då kan alla se ditt Scorecard!

Hur många Scorecards kan jag skapa?

Ett. Det är en del av tjusningen och utmaningen med ATG EM-Challenge. Du kan bara tro på ett möjligt utfall, så se till att få till det på första försöket! Du gör din förutsägelse, sedan får du stå för den!

När turneringen har börjat, kan jag då ändra mitt Scorecard?

Nej. Tanken med ATG EM-Challenge är att du gör dina förutsägelser, sen står du för dem från öppningsmatch till final.

Hur skiljer sig tippandet i gruppspelet och slutspelet?

Först fyller du i det resultat du tror på i varje gruppspelsmatch. Du fyller i vinnare eller oavgjort resultat. I slutspelet förutsäger du hur lag står sig på deras väg mot finalen. Du förutspår inte specifika matchresultat (målskillnad, eventuell straffläggning), bara vilket lag du tror kommer vinna och därmed gå vidare till nästa omgång.

Påverkar mina förutsägelser om gruppspelet mina val i slutspelet?

Nej, inte nödvändigtvis. ATG EM-Challenge tillåter full frihet att tippa gruppspelet och slutspelet som man vill. Eftersom vi inte förutspår specifika matchresultat är det inte möjligt att ha något tvingande logiskt samband mellan gruppspel och slutspel. Om du vill kan du med andra ord förutspå att Frankrike förlorar varje match i gruppspelet, men fortfarande välja dem som vinnare av slutspelet.

Kan jag av misstag placera samma lag överallt i mitt Scorecard i slutspelet?

Nej. Det intelligenta slutspelsträdet omöjliggör detta. Slutspelsfasen blir automatiskt logiskt utformad.

Priser och kostnader

Vad vinner jag?

Du vinner ingenting på ATG EM-Challenge, det är inte en bettingsajt.

Vad kostar det?

ATG EM-Challenge är gratis att använda.

Vad kan jag tävla med mina vänner om?

Det är helt upp till dig.

Schema och Tider

När börjar tävlingen?

Den 11 juni kl 19, två timmar innan första matchen drar igång, stänger vi möjligheten att spara eller ändra Scorecards.

När turneringen har börjat, kan jag ändra mitt Scorecard på något sätt?

Nej. Hela idén med ATG EM-Challenge är att tippa alla matcher i förväg och sen stå ditt kast, hela vägen fram till att finalen är avgjord.

Vad kan jag göra när turneringen har börjat?

Du kan inte ändra ditt Scorecard eller bjuda in fler vänner. Du kan heller inte gå med i någon annan grupp. Men det är nu som det roliga börjar! Snacket med vännerna i gruppen. Statistiken, graferna och uppdateringarna. Trash talk och adrenalin.

Kan jag bjuda in fler vänner efter att turneringen startat?

Nej. Så se till att göra det innan!

Vad händer när turneringen är över?

Då är ATG EM-Challenge slut för den här gången.

Grupper

Vad är en grupp?

En grupp är där du tävlar mot dina vänner eller kollegor. Inom varje grupp äger en unik tävling rum, med egna odds utifrån hur deltagarna i gruppen har tippat. Du kan gå med i andra grupper, och/eller skapa egna grupper. Du kan skapa en publik grupp som vem som helst kan gå med i, eller en privat grupp som enbart är för inbjudna (med lösenord).

Hur många ska man vara i en grupp?

Så många som möjligt! Det är extremt mycket roligare ju fler man är. Så se till att bjud in fler nu, när det väl är igång är det för sent.

Kan grupper vara privata?

Ja. Du kan skapa privata grupper. Dessa kan enbart inbjudna gå med i. Inbjudan med lösenord skickas från gruppens skapare (admin).

Kan grupper vara publika?

Ja. Du kan välja att skapa en publik grupp, dessa kan vem som helst gå med i. Du kan inte ändra den inställningen på din grupp efteråt, dvs du kan inte göra en publik grupp privat och vice versa.

Hur bjuder jag in andra till mina grupper?

Du kan klicka på länken ”Bjud in” och fylla i formuläret där. Du kan också skicka länken till din grupp direkt till en vän. Sprid ordet! Bjud in så många som möjligt till ATG EM-Challenge – ju fler vi är som tävlar – desto roligare blir det!

Kan jag skapa fler än en grupp?

Ja. Men du kan vara med i högst 10 grupper så det är i praktiken så många som du har möjlighet att skapa. Men du kanske också vill gå med i några andras grupper?

Hur många grupper kan jag vara med i?

Du kan vara med i upp till 10 grupper. Alla kan gå med i publika grupper. För att kunna gå med i en privat grupp krävs en inbjudan. Dessutom kommer alla som är med i ATG EM-Challenge att tävla i den globala gruppen, där alla är med.

Så jag kan utmana mina vänner?

Exakt. Det är hela tjusningen. Att se hur bra du är på att tippa jämfört med dina vänner. Så bjud in alla du känner.

Vad är Global League?

Alla Scorecards tävlar mot varandra i den globala gruppen där är alla med. Det är enbart för prestigen och äran. Man vinner ingenting i ATG EM-Challenge. Men sjukt mäktigt att vinna den gruppen!

Poängsystem

Hur får man poäng?

För varje rätt tips får du poäng. Poängen baseras på två faktorer: Matchvärde och vårt Friendly Odds™ system. Matchvärdet ökar desto närmre vi kommer finalen. Alla gruppspelsmatcher är värda lika mycket, men därefter stegras poängen för varje match i varje omgång i slutspelet. Tippar du rätt vinnare av finalen kommer du kamma hem mycket poäng. Dessutom påverkas poängen som delas ut av hur många i gruppen som har tippat rätt. Ju fler ni är som tippat rätt desto mindre poäng får ni. Vi kallar det Friendly Odds™ eftersom det baseras på hur du och dina vänner tippat – och det gör att skrällar och överraskningar är värda mer!

Hur får man poäng? (lång version)

För varje match du tippar rätt får du poäng. Poängen baseras på två faktorer:

1. Matchvärde
Värdet för varje match ökar stegvis på detta sätt: Gruppspelsmatcher = 100 poäng. Åttondelar = 200 poäng. Kvartsfinaler = 300 poäng. Semifinaler = 500 poäng. Final och bronsplats = 750 poäng. Mästare = 1000 poäng.

2. Friendly Odds™
ATG EM-Challenge sätter inga egna odds, det görs utifrån hur alla inom varje grupp har tippat, dvs du och dina vänner. Alla som har tippat rätt på en specifik match får poäng. Är du ensam att tippa rätt så får du hela matchvärdet. Ju fler ni är som tippar rätt desto mindre poäng får ni. Precis som odds funkar annars också, men nu är det mellan dig och dina vänner i din grupp. Så du får helt enkelt mer poäng om du sätter en skräll än om du tippat på favoriten! I slutspelet stegras poängen enligt ovan. Så tippar du rätt vinnare av finalen kommer du ligga väldigt bra till i dina grupper.

I slutspelsträdet tillämpar vi en regel vi kallar Mastermind-modellen, uppkallat efter det klassiska sällskapsspelet. Mastermind-regeln kan formuleras så här: Tippar du rätt lag på rätt plats i slutspelet får du mer poäng än någon som tippat rätt lag fast på fel plats i slutspelsträdet. Här är resonemanget bakom Mastermind-modellen: Låt oss säga att du tippar rätt vinnare i grupp F, exempelvis Frankrike, och att du sedan tippar att Frankrike vinner hela turneringen. Frankrike kommer ju då vandra genom slutspelsträdet via en specifik rutt. Om du tippat helt rätt, och Frankrike vinner gruppen och hela turneringen, så är ju allt fint och bra – du kommer kamma hem enormt mycket poäng och ligga bra till att vinna grupperna som du är med i. Men, nu kommer kruxet. Om Frankrike vinner turneringen, men kom 2:a i sin grupp, så kommer dom ju vandra en helt annan väg genom slutspelsträdet. Om man enbart får poäng för korrekt lag på korrekt plats, skulle ju detta Scorecard inte få några poäng alls för Frankrike förutom i egenskap av slutsegrare. Det är ju inte bra. Så, tack vare Mastermind-modellen så får detta Scorecard också poäng, men inte lika många som om man hade haft Frankrike på rätt plats genom hela slutspelet. Så, ett Scorecard där rätt lag når en viss omgång i slutspelet, men gör det via en annan väg, får fortfarande poäng. Om det skulle vara så att inget Scorecard har rätt lag på rätt plats, samtidigt som det finns Scorecard som har rätt lag på fel plats, får dessa Scorecards poäng som om de hade haft rätt lag på rätt plats.

Finns det en matematisk formel för poängsystemet?

Ja, räta linjens ekvation. Maxvärdet (om ensam rätt) = Matchvärdet. Minvärdet (om alla har rätt) = Matchvärdet/10

Personuppgifter och datalagring

Var hittar jag information om hur ni behandlar mina personuppgifter?

Dina personuppgifter är viktiga för oss – och för dig. Vårt mål är att bibehålla ditt förtroende genom att behandla dina personuppgifter varsamt och genom att ge dig kontrollen.

Det är viktigt att du vet vilken typ av personuppgifter som Copabet AB (nedan "vi" eller "ATG EM-Challenge") samlar in om dig och hur vi använder dem.

Vi har gjort vårt bästa för att göra förklaringarna korta och lätta att förstå. Skulle du önska ytterligare information, eller om du har några frågor, läs vår fullständiga Personuppgiftspolicy i våra Terms and Conditions eller kontakta oss på support@atgemchallenge.se.

Om vi genomför väsentliga förändringar i vår Personuppgiftspolicy kommer vi att informera dig. Vid behov kommer vi då även att fråga om ditt tillstånd.

Dina val och rättigheter i olika situationer förklaras mer utförligt nedan. Och igen, ännu mer detaljerad information finns i den fullständiga policyn i våra Terms and Conditions.

Vilken data har ni och var får ni den ifrån?

Vi samlar in och lagrar olika typer av uppgifter om dig: dels det du fyller i din profil (tex användarnamn, namn, kontaktuppgifter och region), dina inställningar och givetvis dina scorecards. Lagringen av denna information sker när du skapar eller uppdaterar ett konto, fyller i ett Scorecard, kontaktar oss eller använder våra webbplatser, appar och sociala medier.

Vi använder också "cookies" för att göra din inloggning smidigare. Mer utförlig information om de cookies vi lagrar finns i vår cookie policy.

Hur använder ni mina uppgifter?

Vi använder din information på olika sätt. Framför allt för att säkerställa en smidig upplevelse på ATG EM-Challenge – för att enklare logga in, spara ditt scorecard, bjuda in dina vänner osv.

Delar ni vidare mina uppgifter och i så fall varför?

Som tumregel delar vi inte dina personuppgifter med externa parter. Inte ens ATG. Men det finns några undantag:

1) När vi är skyldiga enligt lag.

2) För att kunna leverera vår tjänst till dig; till exempel till hostingleverantörer.

Vad har jag för rättigheter och valmöjligheter?

Bland annat kan du välja att avregistrera dig från våra e-postmeddelanden. Du har också rätt att få tillgång till all information vi har om dig och att få alla de personuppgifter vi har raderade. Kontakta support@atgemchallenge.se så hjälper vi dig med detta.

Hur behandlar ni mina uppgifter?

Dina uppgifter är mycket viktiga för dig och för oss, och vi vill att du ska veta att vi alltid gör allt vi kan för att hålla din data säker. Både från ett tekniskt perspektiv (servrar, kryptering, etc.) och hur vi hanterar data och delar den med andra.

Hur kommer jag i kontakt med er?

Om du har några frågor eller återkoppling kring ATG EM Challenge eller om hur vi hanterar dina uppgifter, kontakta oss på support@atgemchallenge.se.

×